Als je een voedselovergevoeligheid hebt krijg je klachten van voedingsmiddelen waar andere mensen geen last van hebben. Er zijn twee soorten voedselovergevoeligheid:

  • allergische voedselovergevoeligheid, ook wel allergie genoemd
  • niet-allergische voedselovergevoeligheid ook wel voedselintolerantie (je verdraagt iets niet) genoemd

Door bloed of huidtesten kan een gekeken worden of er sprake is van een allergie. Meestal wordt dit aangevuld met een eliminatie (je laat iets weg ) en provocatie (je voegt het weer toe) dieet.

Bij een niet-allergische voedselovergevoeligheid is maar weinig onderzoek mogelijk. Door een dieet is uit te zoeken waar je op reageert.

Heb je het idee dat je ergens op reageert in je voeding maar je weet niet waarop, verder onderzoek kan hiervoor nuttig zijn. Wij kunnen je helpen met advies, welk onderzoek voor jou zinvol zijn. Hieronder noemen we een paar mogelijkheden.

• Allergie test bloed

in het bloed kan er gekeken worden of er antistoffen aanwezig zijn tegen voedselbestanddelen. Naast IgE onderzoeken zijn er ook onderzoeken mogelijk van het bloed op de aanwezigheid van IgG antistoffen.

• Eliminatie dieet

Een dieet is nodig om erachter te komen of je klachten inderdaad verminderen met aanpassingen in de voeding. Zo kom je te weten waar je klachten mee te maken hebben. Natuurlijk wordt bij het opstellen van een dieet altijd rekening gehouden met jouw wensen en mogelijkheden.

Afspraak en informatie

Maak een afspraak voor een onderzoek of persoonlijk, helemaal aan jouw situatie, klachten en wensen aangepast voedingsadvies. Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op.