Gluten is een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, kamut, spelt, rogge, gerst en in de meeste haver. Als je coeliakie of een glutenintolerantie hebt kun je niet tegen dit eiwit.

Gluten komen in heel veel voedingsmiddelen voor die we elke dag eten zoals brood, crackers, toastjes, beschuit, ontbijtkoek, vegetarische vleesvervangers, pizza, pasta, wraps, couscous, vegetarische vleesvervangers, snacks, koek, cake en taart. Ook kan het ‘verstopt’ zitten in producten waarvan je het niet verwacht als drop, sauzen, snoep, chips met smaakjes en bier. Ook kunnen voedingsmiddelen bij productie ‘besmet’ zijn met tarwe. Zo bevat haver bijna altijd tarwe waardoor de haver, een glutenvrij graan, toch gluten bevat.

Lekker glutenvrij

Als je geen gluten eet wil je ook  lekker eten, wij helpen je graag met het bedenken van goede alternatieven. Maak daarom een afspraak en kijk eens wat wij voor je kunnen doen.

Goed Glutenvrij diëtist

goed glutenvrij logo

Wij kunnen je helpen met de aanpassingen in je voeding zodat je ook bij een coeliakie alles binnen krijgt wat je nodig hebt. Omdat bij coeliakie tekorten aan voedingsstoffen veel voorkomen is hierbij deskundig advies gewenst. Als diëtist ben ik gespecialiseerd in het glutenvrije dieet via de Nederlandse Coeliakie Vereniging. (NCV).

  • verborgen gluten!?
  • tekorten?
  • lekker natuurlijk zonder gluten!

Afspraak en informatie

Maak een afspraak voor een persoonlijk, helemaal aan jouw situatie, klachten en wensen aangepast advies op maat. Heb je korte vragen, maak dan een afspraak voor een speeddate. Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op.