Wat je eet heeft veel invloed op de werking van je darmen. Wij kunnen je helpen met een helemaal aan jouw klachten, wensen en mogelijkheden aangepast advies.

Goed eten = goed poepen!

Verstopping

Bij obstipatie of verstopping is je voedings- en leefpatroon  belangrijk. Vezelrijke voeding, regelmatig bewegen, ontspanning en voldoende drinken helpen meestal. Daarnaast kan er sprake zijn van voedselovergevoeligheid en kan o.a. passend probioticum nuttig zijn. Wil jij weten hoe jij je klachten kunt aanpakken, vraag een deskundig advies.

Prikkelbare darm (PDS)

Prikkelbare darm wordt ook wel spastische darm of spastisch colon genoemd. Het is een de meest voorkomende chronische darmstoornis. De belangrijkste symptomen zijn buikpijn, gasvorming, diarree en/of verstopping. Daarnaast kunnen ook klachten als moeheid, slijm bij de ontlasting, hoofdpijn, misselijkheid of maagklachten voorkomen. Wij kunnen helpen met aanpassingen in de voeding, eventueel aangevuld met het juiste probioticum om je klachten te verminderen.

Diarree

De bekendste darmproblemen zijn diarree en verstopping. Diarree komt vaak voor bij een prikkelbare darm maar kan ook het gevolg zijn een voedselovergevoeligheid,  darminfectie of voedselvergiftiging. Een nadeel van diarree is dat je veel goede voedingsstoffen kwijt raakt. Wij kunnen je helpen met een goede voeding en een screening op vitaminen en mineralen. Ook een darmflora opbouwend preparaat (probioticum) kan het verschil maken.

Voedselovergevoeligheid

Darmklachten kunnen ook het gevolg zijn van intoleranties voor bepaalde voedselbestanddelen. Denk bijvoorbeeld aan lactose (melksuiker), gluten ( zoals in tarwe) of toevoegingen ( zoals smaakversterkers). We werken ook met het FODMAP dieet bij prikkelbare darm. Wij helpen je erachter te komen waar het probleem ligt en pakken zoveel mogelijk de oorzaak aan.

Wat kunnen wij voor je doen?

Met een voedingsadvies, eventueel aanvullend onderzoek naar eventuele voedselovergevoeligheid, een ontlastingonderzoek en een passend een suppletieadvies pakken we de oorzaak van de klachten (waar mogelijk) aan.

Afspraak en informatie

Maak een afspraak voor een advies op maat voor een uitgebreid en persoonlijk aan jouw wensen, klachten en mogelijkheden aangepast voeding, onderzoek en suppletieadvies. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.