FODMAP is een verzamelnaam voor verschillende voedselovergevoeligheden. Mensen met een prikkelbare darm hebben veelal klachten, gasvorming, krampen en diarree, na het eten van voedingsmiddelen die FODMAP’s bevatten.

FODMAP staat voor fermenteerbare oligo-, di-en monosachariden en polyolen. Dit zijn suikers en korte ketenkoolhydraten. Hieronder vallen onder andere lactose(melksuiker), fructose (fruitsuiker), tarwe, ui, kool, prei en peulvruchten.

Het FODMAP dieet houdt in dat je een paar weken dieet eet met weinig FODMAP houdende voedingsmiddelen. Daarna ga je één voor één voedingsmiddelen toevoegen om te kijken waar je op reageert. Zo kom je erachter van welke voedingsmiddelen je klachten krijgt en wat je wel en niet kunt verdragen.

FODMAP proef-dieet

2014-05-15 08.39.35

Voor meer onderzoek naar wat je wel en niet kunt eten kan een proef-dieet nuttig zijn. Wij kunnen je helpen met het dieet en samen met jou uitzoeken wat je het beste kunt vermijden en daarna weer opnieuw in kunt voeren. Bij ons krijg je altijd een lekkere en gezonde voeding met een advies op maat, helemaal aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden.

Afspraak en informatie

Maak een afspraak voor een advies om te kijken of het FODMAP dieet jouw klachten kan aanpakken. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.