Jodium kan in je eten zitten, maar alleen als de bodem waarop gewassen worden verbouwd genoeg jodium bevat. Jodium kan ook aan zout worden toegevoegd, dat zie je op de verpakking staan als: gejodeerd zout.

Brood met jodium?

Bakkerszout bevat meer jodium dan normaal gejodeerd zout. Dit zout kan worden gebruikt om brood mee te bakken. Dat is niet verplicht. Zo wordt biologisch brood wordt niet gebakken met gejodeerd zout. Om genoeg jodium binnen te krijgen uit je brood moet je wel brood eten met gejodeerd bakkerszout en zeker 6 sneetjes per dag.

Zeebeesten, groenten en zuivel

Omdat in zeewater jodium zit zullen vis en andere beesten uit de zee ook een bron van jodium zijn. Ook groenten kunnen, als de grond waarop ze verbouwd wordt jodium bevat, jodium leveren, net als zuivel.

Genoeg?

Als je geen of weinig brood eet, of altijd kiest voor bio brood kun je het beste kiezen voor een aanvulling van jodium in de vorm van een supplement. Een multi vitamine en mineralen preparaat kan dan een goede keuze zijn. Welke je het beste kunt kiezen, welke het beste bij jou past, vraag advies, je kunt het goed maar ook goed fout doen!

Jodium heb je nodig!