Leverfunctie

De lever is een van de belangrijkste organen in ons lichaam. Het is onze chemische fabriek, hier worden stoffen en toxines (giftige stoffen) onschadelijk gemaakt afgebroken en uitgescheiden. De lever zorgt ervoor dat je voedingsstoffen uit het bloed kunt opnemen en gebruiken. Daarnaast speelt de lever een rol in onze spijsvertering. De lever maakt gal aan, o.a. nodig voor de vetvertering.

Leverproblemen

• verhoogde leverwaarden

• leververvetting (NASH)

• levercirrose

Bij leverproblemen heeft de lever moeite met het uitvoeren van zijn functie. De lever kan de stroom afvalstoffen, ook vanuit de darm, niet aan of doet zijn werk in de spijsvertering niet goed. Vermoeidheid, jeuk en slechte reactie op voeding en medicijnen kunnen het gevolg zijn.

Ook kan de lever bij een aanhoudende belasting, door overgewicht, verkeerde voeding, medicatie of alcohol, gaan vervetten en uiteindelijk leiden tot functieverlies.

Doe ook de lever en galklachten zelftest!

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij zijn ervoor om samen op zoek te gaan naar de geschikte voeding, eventueel aangevuld met supplementen. Het voedingsadvies is gericht op de aanpak van de oorzaak van de klachten.

Afspraak en informatie

Maak een afspraak voor een advies op maat voor een uitgebreid en persoonlijk aan jouw wensen, klachten en mogelijkheden aangepast voedingsadvies. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.