Naast de gebruikelijk onderzoeken die de arts kan bieden kan een aanvullend onderzoek meer duidelijkheid geven over de oorzaak van uw klachten.

Darmflora

Ontlastingsonderzoek geeft inzicht in de samenstelling van de darmmicrobiota (ook wel bekend als darmflora). In ons maagdarmkanaal leven ca. 1,5 kg bacteriën. De bacteriën zijn actief bij het verteren van voeding, beschermen ons lichaam tegen ziekte, ze spelen een belangrijke rol in ons immuunsysteem en houden de darm gezond.

Een onbalans tussen gezonde bacteriën en ziekmakers kan de oorzaak van darmklachten zijn. Zoals een moeilijke stoelgang, krampen, diarree, een opgeblazen buik, stinkende winden en een slechte adem. Ook kan een verstoorde darmflora een verminderde weerstand, chronische infecties en voedselovergevoeligheid tot gevolg hebben.

Wat kunnen wij voor je doen?

Door de bacterie-, gist –schimmelaantallen en verteringsparameters te bepalen ( eventueel in combinatie met parasieten) en dit te vergelijken met de normaalwaarden is het mogelijk de behandeling op uw persoonlijke situatie af te stemmen.

Darm in balans

Maak een afspraak om te kijken of en welk onderzoek voor u nodig is. Na het onderzoek bespreken we de uitslag en de therapie mogelijkheden. Die bestaan altijd uit een persoonlijk en op uw situatie aangepast voedings- en suppletieadvies om de darmfunctie en flora weer in balans te brengen.