Orthos is het Griekse woord voor juist, moleculair betekent de moleculen betreffende. Met orthomoleculaire voeding wordt bedoeld: een voeding waarin alle voedingsstoffen optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid.

We maken hierbij gebruik van een zo natuurlijk mogelijke onbewerkte voeding: natuurvoeding, waar nodig aangevuld met voedingsssupplementen.

Ons boek Voedingspiramide laat je zien hoe dit eruitziet!

Wat doet de orthomoleculair diëtist?

Een orthomoleculair diëtist kijkt naar het verhaal achter jouw klacht. Dit betekent dat het advies van twee cliënten met dezelfde klacht er verschillend uit kan zien. Bij het samenstellen van jouw behandelplan en voedingsadvies houden we rekening met jouw persoonlijke geschiedenis, jouw stofwisselingstype, jouw ideeën en wensen. En tot slot met je vitaliteit, energieniveau en mogelijkheden.

Wij gebruiken naast de laatste wetenschappelijke informatie onze ervaring om tot een voedingstherapie te komen. Afhankelijk van jouw behoefte helpen we je ook in de praktijk. Hoe doe je dat met een etentje, vakantie of wat zeg je tegen je vrienden of collega’s.

We steunen en motiveren je bij het volgen van je dieet, zo voorkom je terugval en schuldgevoel. We helpen je bij het behalen van je doel, een optimale gezondheid en vitaliteit!

Wij werken samen met gezondheidspartners. Wij zullen je naar hen verwijzen als wij denken dat dit voor jouw gezondheid van belang is.

Wat kunnen wij voor je doen?

Maak een afspraak voor een speeddate als je korte vragen hebt of een advies op maat voor een uitgebreid en een op jou aangepast voedingsadvies of een vitamine en mineralen check. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.