Vegetarisch

Vegetarisch eten kan heerlijk en supergezond zijn. Een gevarieerde vegetarische voeding levert je alles wat je nodig hebt en vaak zelfs meer!

Er zijn een paar aandachtspunten: Weet jij of je genoeg en de goede eiwitten (bouwstoffen) binnenkrijgt? Je kunt helaas niet alle eiwitten als bouwstof gebruiken. Zo zijn champignons zijn gezond maar leveren geen voor je lichaam bruikbare eiwitten.

Er zijn een aantal vetten die het lichaam niet zelf aan kan maken, die moet je dus opeten, Als vegetariër moet je extra alert zijn hiervan voldoende binnen te krijgen.

Een aantal vitaminen en mineralen komen minder in een vegetarische voeding voor zoals vitamine B12 en vitamine D. Tekorten hieraan kunnen vermoeidheid, storingen in je zenuwstelsel en verminderde weerstand tot gevolg hebben.

Ben je vegetariër en toe aan een health-check? Of is je kind op de vegetarische toer?

Veganistisch

Eet je veganistisch en verdient je gezondheid een beetje extra aandacht?

Een veganistische voeding biedt je voordelen, zoals op het gebied van duurzaamheid. Het is goed om extra aandacht te geven aan je gezondheid. Wij controleren je voeding op vitamines, mineralen, eiwitten en omega-3 vetzuren. We vragen indien nodig extra bloedonderzoek aan. We helpen je met het uitzoeken van supplementen die passen bij je leefstijl.

Wat kunnen wij voor je doen?

Maak een afspraak  voor een speeddate als je korte vragen hebt of een advies op maat voor een uitgebreid en een op jou aangepast voedingsadvies of een vitamine en mineralencheck. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.