Je kunt elke dag beginnen met gezonder eten, juist nu!

Twijfel jij of je alles binnenkrijgt voor een optimale gezondheid, zijn er dingen die je niet kunt of wilt eten? Kleine aanpassingen in je voeding kunnen voor jouw gezondheid grote stappen betekenen! Kijk er eens samen met een deskundige naar.

waar draait je immuunsysteem op?

Je afweer draait op eiwitten die vind je zoal in vlees, vis , kip, eieren, zuivel, maar ook (in mindere mate) in peulvruchten, tofu, tempeh. Als je ziek bent draait je immuunsysteem overuren en heb je meer eiwitten nodig.

Om immuunstoffen aan te maken heb je gezonde vetten nodig, dit zijn bij uitstek de zogenaamde omega-3-vetzuren. Hele goede bronnen hiervan zijn vette vis, visolie of lijnzaadolie. Vetten waar je juist niet teveel van binnen wil krijgen zijn omega-6-vetzuren, zoals in bak-en-braad vetten of margarines. In noten, zaden pitten, avocado, raapzaadolie, vind je een mooie mix van vetten en ook nog vitamines, mineralen en eiwitten. Die zou ik juist nu niet laten liggen.

Zoet, zoals ik koek, snoep, vruchtendrankjes, vruchtenyoghurt, desserts, chocolade en ander lekkernijen of comfort food, draagt, helaas, niets bij aan je afweer. Sterker nog, het kan je afweer verminderen doordat je, voor het verwerken van koolhydraten, dus ook suiker, vitamines en mineralen nodig hebt, dit zijn dezelfde vitamines en mineralen die je afweer helpen.

Wil je meer weten, ik help je graag op weg. Je hebt geen verwijzing nodig voor een afspraak bij de dietist, en nog een voordeel, afspraken gaan door, ‘live’of via skype, je bent welkom voor tips en trics voor een goede gezondheid.